20170108_portratt_1000px

Namn: Hanna Berzelius

Född: 1996-10-02 (20 år)

Bor: Ljungsbro, utanför Linköping

Familj: mamma, pappa och lillebror

Klubb: Linköpings MS

Kört motorcykel: från 7 års ålder

Gör: jobbar på café, tränar, träffar vänner

0514_SM_Falköping_jeehyang

Jag heter Hanna Berzelius och jag är 20 år gammal. Första gången jag satt på en motorcykel var för drygt 12 år sedan som sjuåring. Jag fastnade direkt och började köra motocross. Vid tolv års ålder (2008) kastades jag in i endurovärlden då jag körde hela USM-serien på min KTM 85:a och, förvånande nog, vann USM-guld efter sex tuffa tävlingar! 2009 och 2010 var problemfyllda och det blev ”bara” USM-silver de åren. 2011 gick jag upp till ”stor” cykel och den säsongen, då jag var yngst av alla i damklassen i SM, gick totalt över förväntan med en tredjeplats i första deltävlingen och en femteplats totalt.  2012 började lite knackigt då jag inte riktigt hittade farten men mot slutet fick jag en rejäl skjuts framåt och det resulterade i en vinst i sista SM-deltävlingen samt en fjärdeplats totalt.

0506_läger_amundtorp_jeehyang

2013 började otroligt bra då jag blev första tjejen någonsin att gå i mål i 12-timmars i dakarklassen (jag körde 12 timmar själv). Resten av 2013 spolierades dock och fick istället ägnas åt rehabträning efter att jag ådragit mig en korsbandsskada i knät.

2014 var jag tillbaka och kunde efter en stabil säsong köra hem ett SM-silver! Under 2015 tog jag min satsning ytterligare ett steg genom att prova på enduro-EM. Jag körde alla fyra deltävlingarna som gick i Italien, Kroatien, Finland och Tyskland. Mitt bästa resultat blev en andraplats i Kroatien och totalt slutade jag på en femteplats. Det gav mig otroligt mycket erfarenhet och många lärdomar att komma ut utomlands och köra, något som ledde till att jag utvecklades stort under året. Detta hjälpte mig även i SM där jag, efter att ha varit på pallen i alla deltävlingar och även vunnit de fyra sista, kunde köra hem ett SM-guld!

2016-smguld

2016 blev också en lyckad säsong där jag kunde vinna fem av sex SM-deltävlingar, och den jag inte vann blev det en andraplats, så jag körde till mig mitt andra raka SM-guld. Det blev en femteplats totalt i EM detta år också, efter att jag tyvärr tvingats bryta en dag med maskinproblem. Under 2016 blev jag också uttagen till att representera det svenska damlandslaget under lag-VM/Six Days i Spanien där vi slutade på en femteplats.

Till 2017 siktar jag på mitt tredje SM-guld och att ta hem en EM-medalj. Jag hoppas också bli uttagen till Six Days igen.

Tävlingskalender för 2017 finns här.

Mina meriter hittas här