Årets säsong började med EM i Italien 14-15 april och knappt hann vi hem därifrån innan det var dags att åka iväg igen. Denna gång till Hässleholm för SM-premiär 21-22 april!

Årets första EM kördes i mitten av april i Fabriano, Italien. Proven var väldigt italienska med skrå, backar och lite bök men ändå snabbåkt.

Jag kom dit väl förberedd på alla plan, jag har fått riktigt bra enduroträning under vintern, jag har legat i med fysträningen och jag har erfarenhet av hur det brukar se ut i Italien. Ett litet mindre problem som fanns var att jag kom direkt från snö och dubbdäck, när många andra har legat utomlands och tränat med sommardäck flera veckor innan tävlingen.

0514_em italien4

 

Men det visade sig som sagt vara ett väldigt litet problem då jag efter de två tävlingsdagarna kunde kliva upp på prispallen som tvåa!

Dag ett blev ganska odramatisk. Jag körde stabilt och det gav mig en andraplats, drygt 1,30min efter finskan Sanna Kärkkinen. Till dag två ville jag mer vilket gjorde att misstagen började komma. Jag vurpade en del och det studsade fel i stort sätt hela dagen. Fick till några riktigt bra provtider som visade att jag kan om jag vill men misstagen måste minimeras. Det blev en tredjeplats dag två, endast tre sekunder från andraplatsen!

0514_em italien

Årets SM-säsong består av nio deltävlingar fördelade på sex helger. Till skillnad från EM som alltid är två dagars tävlande brukar SM oftast bara vara en dag. Men i år har vi fått hela tre tvådagarstävlingar och vi drog igång med en sådan nere i Hässleholm 21-22 april.

Hässleholm bjöd på väldigt fina och varierande prov men jag hade lite svårt att hitta fokus. Båda dagarna var egentligen likadana: jag fick bra motstånd av de andra tjejerna under första varvet men på varv två kunde jag dra ifrån och sedan vinna med över 1,30min båda dagarna.

0521_sm_hässleholm crossmor

Att leda SM och ligga tvåa i EM är en otroligt bra start på säsongen. Nu jobbar vi för att det ska fortsätta på samma sätt under hela året!

Nästa helg, 12-13/5, fortsätter SM med ytterligare en dubbelhelg, denna gång i Tibro. Efter det åker vi direkt vidare till Rumänien för EM som går helgen efter, 19-20/5. Och direkt efter det far vi hem för att förbereda inför SM i Östhammar 26/5…!

Det kommer bli tre väldigt hektiska veckor men jag ser med tillförsikt framåt. Stort tack till alla som gör detta möjligt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: