Uddevalla bjöd in till tvådagars SM den 9-10 september och precis som alla andra gånger jag har tävlat i Uddevalla, så regnade det en hel del. Vi i damklassen skulle åka tre varv på en bana bestående av fyra prov.

0910_SM_Uddevalla_jeehyang

Lördagen var väldigt tuff. Det blev mer en kåsa än SM och det fanns inga funktionärer alls som kunde hjälpa till. De två första proven var värst. Det var gegga, diken, surhål, djupa spår, stenhällar, rötter och sten. På många ställen var det även så smalt att man inte kom förbi om någon framför fastnat- vilket gör att det blir väldigt orättvist.

0910_SM_Uddevalla_jeehyang3

Jag körde trots detta väldigt bra och efter ett varv hade jag en relativt stor ledning. Tyvärr strulade det mycket på prov ett och två varv två och jag tappade den, men efter två hela varv var jag åter i ledning. Tyvärr var inte strulet slut där. Ettan var nu totalt förstörd och jag tappade 2,5 minuter och även min ledning där… Så dag 1 blev det en besviken andraplats.

0910_SM_Uddevalla_nordström

Till dag 2 hade dem dragit om det värsta och gjort allt körbart, vilket var en lättnad. Det märktes också i min körning. Jag kunde fokusera på den istället för att oroa mig över att köra fast. Förutom ganska många småvurpor och en liten fastkörning gick söndagen smärtfritt och jag hade ett riktigt bra tryck i körningen. Jag vann damklassen med över sex minuter och lyckades även bli 52:a totalt av alla klasser! Riktigt kul med tanke på att sådant här underlag inte är nåt jag tycker om.

Jag leder nu SM med 19 poäng, vilket innebär att jag i sista deltävlingen endast behöver två poäng för att säkra mitt tredje raka SM-guld. Den går i Bollnäs 30/9 men innan dess är det Ränneslättsloppet i Eksjö den 24/9.