Årets lag-VM, även kallat six days eller ISDE (International six days of enduro) arrangerades i franska Brive La-Gaillarde den 28/8-2/9. Från Sverige var vi tre landslag; ett seniorherrlag (World Trophy), ett juniorherrlag (Junior Trophy) och så vi i damlaget (Women World Trophy).

0901_sixdays_lag
Amanda Elvin, Martina Reimander och jag

Elva olika prov fördelade på sex dagar skulle klaras av. Vi körde fem prov per dag med väldigt långa transporter mellan proven. Dag 1 och 2 var likadana, sedan fick vi ny bana till dag 3 och även ny bana till dag 4 och 5.  Sista dagen kör man bara ett ca 10 min långt crossheat. Proven var väldigt fina när vi gick dem, i stort sätt bara gräsprov som gick in en liten bit i skogen och sedan ut på gräs igen med antingen riktigt tighta 180°-vända runt pinnen-kurvor eller jättelånga-tar aldrig slut-kurvor.

0901_sixdays_kalle
Foto: Kalle Lundstedt, Race Magazine

Problemet var att när det blev uppkört var det inte gräs längre utan hårdpackad sand med ett dammpulver ovanpå som gjorde det riktigt halt. Det blev också totalt sönderkört nästan direkt med rejäla stalp och djupa spår med stora hålor i.

0901_sixdays_mek

Personligen gick det inte alls min väg. De första dagarna var jag alldeles för feg och loj i min körning. Till dag 4 började det släppa men det är lite sent att komma igång då tyvärr… Så mycket misstag, lite otur och alldeles för många vurpor ledde till att jag inte kunde göra mig själv rättvisa. Men det är racing, det kan inte gå bra jämt. Jag lyckades ändå bli topp 10 totalt och farten finns helt klart där för ännu bättre resultat, det är bara lite rutin som saknas.

0901_sixdays_mek2

Som lag slutade vi på fjärdeplats efter Australien, USA och Frankrike. De sista dagarna tog vi in tid på Frankrike och om vi hade kört hela veckan som vi gjorde de sista dagarna tror jag vi hade haft en stor chans att slå dem och bli trea totalt. Men tyvärr gjorde vi ju inte det, vilket är surt, men samtidigt är fyra i världen ändå ett helt okej resultat!

Redan nu till helgen är det dags att tävla igen, tvådagars SM i Uddevalla står på schemat!