Den 13:e augusti var det dags för årets femte SM-deltävling efter ett litet uppehåll sedan juni. Tävlingen kördes i Skövde, där jag trivs väldigt bra. Banan bestod av fyra fina prov, ett gräsprov, ett svängigt och sandigt enduroprov, ett lättare extremprov samt ett långt enduroprov som gick på deras träningsbana och på gärden. Vi tjejer skulle köra två varv plus två prov.

0813_sm_skövde_fototummen

Jag började dagen bra och hade en ledning på 19 sekunder efter två prov. På det tredje provet (extremen) fastnar jag i en ”låda” fylld med kubbar, efter ett litet tag kommer även Amanda Elvin och vi står och sliter bredvid varandra… Till slut kommer jag äntligen därifrån och väl i mål på provet tappade jag 1,30 min, så då hade jag alltså 1,10 att köra in på ledande Martina Reimander.

0813_sm_skövde_fototummen3

Jag tog 33 sekunder direkt på SP4 och sedan tog jag in sekund för sekund genom att vinna alla resterande prov. Efter åtta körda prov var jag åter i ledning och segermarginalen efter de 10 prov vi körde blev nästan 26 sekunder.

0813_sm_skövde_åkerblom

Mycket nöjd med min körning under dagen, stabilt, fort och framförallt fokuserat- det är inte bara att lyckas köra in så pass mycket tid, så det är jag riktigt nöjd med. Jag leder nu SM med 16 poäng, vilket känns tryggt att veta när resterande tre tävlingar är bökiga och steniga, något som inte direkt är mitt favoritunderlag.

Fokus nu ligger dock på ISDE, International Six Days of Enduro, även kallat lag-VM, som går i franska Brive 28 aug-2 sep. Där ska jag representera svenska damlandslaget tillsammans med Amanda Elvin och Martina Reimander och ser fram emot det mycket.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s