5-6 augusti var det dags för årets tredje, och näst sista, EM-deltävling. Den kördes i Burg i Tyskland. Vi bjöds på tre prov som när man gick dem såg riktigt snabba och fina ut, men när man körde var extremt svängiga och bökiga att få med sig farten.

0805_EM_tyskland_testbana

Jag startade och avslutade lördagen på samma sätt; med två riktigt klantiga och tidsödslande vurpor… Däremellan körde jag dock stabilt och satte andratider på alla prov utom två, de var jag istället trea på. Banan var nästan 8 mil lång och transporterna var inte svåra men blev riktigt tuffa då det blev rejält uppkört och var ruggigt tight med tid. Det regnade även rejält från och till hela dagen vilket inte direkt gjorde det lättare.

0805_EM_tyskland_mål dag1

Vi i topp tre var länge de enda tjejerna som klarade oss utan tidsprick, men i näst sista tidskontrollen åkte även vi dit. Hela dagen körde vi lika fort på proven som på transporterna för att hinna med och trots det tog vi prick och fick knappt någon tid att vila. Inför sista provet låg jag på en stabil andraplats, men tyvärr gick det provet totalt åt skogen. Jag missade kurvor och gjorde som sagt en riktigt klantig vurpa uppför en backe där jag tappade ca 15-20 sek. När jag kom i mål var det på en tredjeplats, 0,92 sek bakom andraplatsen…!

0805_EM_tyskland_ependuro

Söndagen blev bättre på alla sätt. Inget regn, proven var betydligt bättre, transporterna var avkortade så vi fick mer tid till service och vi körde bara två varv. Jag körde också betydligt bättre, hade mer tryck och bättre blick. Men det gjorde även de andra tjejerna och jag låg fyra hela dagen. Inför sista provet hade jag bara två sekunder upp till tredjeplatsen och efter en bra körning lyckades jag knipa tredjeplatsen med 1,56 sek marginal!

0805_EM_tyskland_mekning

Riktigt tight racing båda dagarna alltså, vilket är kul och motiverande men samtidigt frustrerande när det inte blir till ens egen fördel… 🙂

Jag ligger fortfarande på en andraplats totalt och nästa EM, som också är finalen, går i Slovakien i oktober. Näst på tur för mig är SM i Skövde som går nu i helgen, 13/8!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s