Årets andra EM-deltävling kördes i Paikuse, Estland den 8-9 juli. Banan bestod av tre varierande prov: ett kort och roligt gräsprov, ett lite längre snabbt enduroprov som började med snabbåkt skog, lite kärraktiga delar och sedan avslutades med sand, samt ett crossprov som gick på en sandstrand. Transporterna var lättåkta men riktigt slitiga då det blev otroligt slagit och uppkört.

0708_EM_estland_almers

Jag körde helt okej under lördagen, men gjorde alldeles för mycket vurpor i den fruktansvärt lösa sanden. Det blev trots all förlorad tid en tredjeplats, vilket jag får vara nöjd med. Söndagen gick bättre och under de första två varven var det riktigt tight mellan oss i topp 3. Tyvärr körde mina motståndare bättre än mig sista varvet så jag slutade på en tredjeplats 30 sekunder bakom segraren Nina Klink från Holland.

0708_EM_estland2

Överlag väldigt nöjd med helgen, främst med tanke på att jag egentligen inte gillar sand och aldrig i mitt liv har kört sådan extremt lös sand som det var. Också riktigt kul och motiverande att jag lyckades vinna några prov! Totalt för helgen blev det en tredjeplats och i totalen ligger jag fortfarande på en stabil andraplats.

Nu laddar vi om inför deltävling tre av EM som går i Tyskland den 5-6 augusti.

0708_EM_estland4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: