I lördags körde jag årets fjärde SM-deltävling. Den anordnades av Vingåker och de bjöd på en riktigt tuff dag!

0610_SM_vingåker_åkerblom

Vi tjejer skulle köra två varv plus två prov på en bana som innehöll fyra prov. Det första provet var ett väldigt långt och tight enduroprov, i stort sätt bara nydraget där det kom fram sinnessjukt mycket rötter och sten. Tvåan var också ett lite längre enduroprov som gick i en skidbacke och runt ett elljusspår, även här mycket nydraget med sten och rötter. Trean var ett kort gräsprov med lite uppbyggda hinder och fyran gick på motorstadion med crossbana och endurospår som var helt nyslätat.

0610_SM_vingåker_jeehyang

Under dagen kom det rejäla regnskurar vilket gjorde allt snorhalt och väldigt svårkört. Jag körde inte alls som mig själv, men ändå relativt bra när man tänker på att sådan här bökig svenskenduro är mitt absolut värsta underlag. Tyvärr gjorde jag alldeles för mycket vurpor, och framförallt en som jag tappade över två minuter på på ettan andra varvet. Jag drämde rätt in i en stor sten och flög över styret ner i en bergsklyka, efter mig kom cykeln och jag blev mosad av den. Dock hade jag tur, inga skador, och jag kunde själv ta mig upp mellan cykeln och bergsväggen (hade cykeln hamnat några centimeter mer åt vänster hade jag aldrig kommit därifrån själv…) När jag väl fått upp mig själv och cykeln började nästa uppdrag; att ta mig därifrån. Bergsväggarna var över en meter höga och jag fick åka en lång runda runt för att komma upp på spåret igen.

0610_SM_vingåker_jeehyang2

Efter det tappade jag både huvudet och motivationen och körde inte alls som jag borde. Men i mål kom jag till slut, och det på en andraplats efter att ha kört in över två minuter på vinnaren Amanda Elvin. Det hade räckt till att vinna med fyra sekunder, men tyvärr drog jag på mig två minuter tidsprick då jag blev sen in i en tidskontroll och Amanda klarade sig med bara en minut. Väldigt besviken och arg på mig själv men samtidigt glad över att rädda en andraplats efter en sådan strulig dag.

Nu lägger vi detta bakom oss och blickar framåt mot nästa tävling som blir EM i Estland 8-9/7.