Bara en vecka efter SM-premiären var det återigen dags för SM, denna gång i Östhammar, utanför Uppsala.

0520_SM_östhammar_åkerblom

Vi bjöds på fyra varierande prov; ett crossprov med lite skogsåka och lite crossbana men där största delen gick på gräs, ett enduroprov där 1/3 gick på gräs och resten i stalpig, svängande, hårdpackad skog, ett sandigt, stalpigt enduroprov med en liten extremdel, samt ett naturligt extremprov med lite nydraget i början och sedan resten bara sten överallt.

0520_SM_östhammar_nennefoto

Första varvet kändes lite halvdant, jag tyckte om proven men det var något som inte riktigt stämde. Efter lite ändringar på fjädringen hittade vi helt rätt och jag kunde börja dra som jag ville. När dagen var slut hade jag vunnit 11 av 12 prov (en klantvurpa på det korta extremprovet sabbade 12 av 12:) ) och kunde med tiden 1:31:38 vinna med över tre minuter!

0520_SM_östhammar_jeehyang

Stort tack till Lars Börjesson som körde följe till mig och var en stor hjälp under hela dagen!

Nästa SM går den 10/6 i Vingåker och tills dess blir det mycket träning och finslipning, bland annat med landslaget.