I helgen var det dags för årets SM-premiär. Det var en tvådagarstävling som gick i Falköping. De bjöd på ett riktigt fint arrangemang. Banan bestod av fyra prov; ett crossprov, ett extremprov och två enduroprov, och vi skulle köra tre varv. Total åktid blev ungefär fem timmar per dag.

0514_SM_Falköping_jeehyang

Förutom den värsta underarmskramp jag varit med om under de två första proven så rullade lördagen på felfritt. Jag vann alla 12 prov med en provtid på 1:31:25 och segermarginalen blev till slut över tre minuter!

0514_SM_Falköping_jeehyang3

Under natten och även från och till på söndagen regnade det en hel del, vilket gjorde stora delar av banan snorhal. Jag strulade lite med vurpor och motorstopp på nästan varenda prov under de två första varven. Men jag ryckte upp mig till varv tre och la, både bildligt och bokstavligt, i en högre växel, vilket gjorde att allt flöt på bättre och jag drog ifrån mina konkurrenter och kunde, efter att även idag vunnit alla prov med en tid på 1:34:16, vinna med två minuters marginal.

prispall falköping

Riktigt bra start på årets SM och redan nästa helg kör vi igen, då är det dags för deltävling tre i Östhammar. En bana som jag verkligen tycker om och även vunnit deras SM-deltävling de senaste tre åren!