Årets EM-premiär, som gick 29-30/4 i Gouveia Portugal, blev en mycket bra start på min säsong. Banan bestod av två prov som var relativt lika varandra. Ett långt, sandigt enduroprov (ca 12min) med mycket stenhällar och ett lite kortare crossprov (ca 8min), också sandigt och stenigt som avslutades på ett riktigt snabbt gärde. Transporterna var mycket finare än jag väntat mig, men hade såklart ändå sina svårigheter med några rejäla backar. Men framförallt blev dagarna tuffa då det blev så ruggigt slagit överallt.

Personligen körde jag lite hafsigt men ändå snabbt och kontrollerat under hela helgen. Jag tog inga prick och fokuset fanns där hela tiden. Min Husqvarna funkade perfekt hela helgen och tack vare fjädringen från Kumlin Suspension kunde jag dra precis som jag ville. Jag slutade tvåa båda dagarna och även tvåa totalt för helgen, vilket jag är riktigt nöjd med!

Vann gjorde Jessica Gardiner, en otroligt snabb och erfaren tjej som vunnit lag-VM flera år i rad och även kört VM under flera år. Det är kul att hon är med och drar i år, och även hon var relativt överlägsen båda dagarna nu i Portugal är målet helt klart att närma mig henne så mycket som möjligt under året!