Bara en vecka efter att jag kom hem från Six days var det dags att kuska iväg igen. Denna gång till Harfsen i Holland för finalen av EM-serien. Inför tävlingen låg jag fyra med bara sju poäng upp till tredjeplatsen, så målet var självklart att ta in de sju poängen. Proven var riktigt tuffa; det var knixigt och mycket kurvor, förutom när man gick ut på majsåkrar där det bara var jättelånga rakor. Inne i skogen var det sjukt tight mellan träden och i stort sätt överallt så blev det som att köra i snö då sanden var så porös så det blev bara ett djupt spår med hålor att köra i. Vi skulle köra tre varv och ett varv bestod av fyra prov, total körtid blev nästan åtta timmar/dag!

sm_soderhamn_nordstrom2
Bild från SM Söderhamn, foto: Thomas Nordström

Trots att jag inte direkt tyckte om proven så körde jag bra under de två dagarna, framförallt dag två gick det riktigt bra då jag slutade trea, med bara 12 sekunder upp till andraplatsen! Tyvärr tvingades jag bryta första dagen, med bara tre prov kvar…, efter att jag fått in sand och skit genom luftfiltret, så hela motorn var full av det. Riktigt tråkigt då det förstörde mina chanser på en EM-medalj, men det är sådant som kan hända, och jag var inte ensam om det, sanden därnere var riktigt ful och många fick bryta av samma anledning som mig. Men efter rengöring av motorn och byte av kolv kunde jag starta nästa dag, och då gick det ju som sagt väldigt bra 🙂

Jag slutade på en femteplats totalt i EM i år och efter att ha brutit en dag får jag ändå vara nöjd med det. Men nästa år är det pallen som gäller!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: