Årets sista SM-deltävling kördes i Söderhamn och gick väldigt bra för mig. Jag vann med nästan fyra minuter efter en tuff dag med fyra prov och tre varv. Det var hålor och stalp och sand både på proven och transporterna, därför blev det riktigt slitigt. Men jag rullade på fint hela dagen och vann alla prov utom det första.

2016-smguld

Det blev alltså ett riktigt efterlängtat SM-guld i år, mitt andra raka till och med! Jag lyckades vinna fem av sex deltävlingar i årets SM-serie och den jag inte vann slutade jag tvåa. Otroligt nöjd över detta, även om jag ju gärna velat ha en perfect season… 🙂 Men det tar vi nästa säsong istället!

Till nästa säsong har jag även en riktigt rolig nyhet, men den får jag vänta lite med att släppa, då årets säsong är långt ifrån slut än! Den femte oktober flyger jag nämligen till Spanien för att köra lag-VM. Tävlingen pågår under sex dagar (11-16/10) och kommer troligen bli det jobbigaste jag någonsin gjort, men förhoppningsvis också bland det roligaste! När jag sedan kommer hem därifrån är det bara att packa om och så styr vi kosan mot Holland för finalen av EM. Där har jag bara sju poäng upp till bronsmedalj, så det är vad jag siktar på!!