Den 20:e augusti var det äntligen dags för SM igen efter ett litet uppehåll sedan maj. Tävlingen gick i Östhammar, där jag vet att jag brukar trivas väldigt bra då SM har gått där de senaste två åren. Och trivdes gjorde jag också i år även om det blev betydligt tuffare nu än föregående år!

sm_osthammar_pokal

Detta eftersom jag två veckor innan tävlingen, på träning i Laxå, gjorde en rejäl krasch där jag träffade en stubbe och fick styret i magen innan jag flög över styret och landade hårt i backen. Detta slutade med en blödning i mjälten, en halvt utslagen framtand och mjukdelsskador på axel/nyckelben och höft. Jag fick spendera en natt på intensivvårdsavdelningen i Örebro för övervakning innan jag på måndagen transporterades till US i Linköping där jag tillbringade ytterligare en natt innan jag äntligen fick komma hem på tisdagseftermiddagen. Läkarna sade att jag hade en otrolig tur då blödningen satt mitt på mjälten och var relativt liten. Detta gjorde att den skulle läka av sig själv på drygt fyra veckor.

Problemet var bara att SM som sagt gick bara två veckor efter kraschen… Men då läkarna sade att det enda som skulle kunna göra blödningen värre var om jag fick ett direkt slag mot mjälten, så hade jag bestämt mig för att köra.

sm_osthammar_nenne

Och det gick bra! Över förväntan till och med för jag vann! Höll mig på hjulen hela dagen, körde med god marginal och hade väldigt kul även om jag i början var lite orolig och rädd. Riktigt skön känsla att få komma i mål och nu ha en ledning i SM på åtta poäng med bara två deltävlingar kvar!