Stångebroslaget, en av Sveriges största endurotävlingar med över 2500 deltagare, blev en riktig höjdare för mig i år! Målet från min sida var helt klart att vinna, men jag visste att det skulle bli tufft då det var många snabba tjejer med.

stånge_jeehyang4

Jag fick en kanonstart och var först iväg, vilket var väldigt skönt då det dammade nåt bedrövligt under hela racet. Tyvärr kom jag rätt snabbt ifatt långsamma juniorer och seniorer som jag hade lite svårt att komma om just för att dammet från dem blev som en vägg och man såg absolut ingenting! Men jag jobbade på i mitt tempo och fick en liten lucka som sedan bara ökade. Hade lite problem med underarmskramp i början och mot slutet tog jag rejält slut i ryggen då det var sinnessjukt hårda och skarpa stalp över HELA banvarvet.

Men efter tre tuffa varv kunde jag med drygt tre minuters marginal för första gången gå i mål som segrare av Stångebroslaget! Stort 🙂

stånge_mxemmaFoto: MxEmma