Enduro-VM i Enköping blev tufft. Det regnade en hel del innan tävlingen och även nästan hela lördagen, vilket gjorde den annars väldigt fina banan otroligt mycket tuffare. Det var blött, snorhalt, rejäla lerspår, stalpigt, stenigt, rotrigt, lurigt och riktigt jobbigt.

VM_Enköping_nordström6

Tävlingen började på fredag kväll med en kort prolog, där man kör två och två mot, och bredvid, varandra på en publikvänlig bana med lite uppbyggda hinder. Jag tog mig igenom utan problem och slutade på en niondeplats.

På lördagen började sedan den riktiga tävlingen. Jag körde relativt bra på proven, men då det var så tight om tid och tufft på transporterna fick jag inte i mig tillräckligt med energi under dagen så varken huvudet eller kroppen hängde med. Drog därför på mig tidsprick tyvärr. Slutade på en besviken niondeplats.

VM_Enköping_nordström3

Under söndagen klaffade allt betydligt bättre! Jag satte stabila topp-5-tider på proven och fick i mig tillräckligt med energi för att hålla huvudet igång. Tyvärr drog jag även denna dag på mig prick, men nu var det bara tre minuter istället för gårdagens nio. Slutade på en sjundeplats, men utan pricken hade jag varit femma, vilket jag är riktigt nöjd, glad och stolt över!

Jättestort tack till alla i servicen som hjälpte mig, till alla som hejade och supportade ute i skogen och till Linus Broaar som körde följe åt mig!!

Nu blir det träning och förberedelser inför Stångebroslaget den 10 juli!