I helgen var det äntligen dags för SM-premiär! Det var en tvådagarstävling och den gick i Hässleholm. Banan bestod av fyra prov och vi tjejer skulle köra två varv.

Prov ett var ett gräsprov som jag älskade 🙂 Andra provet var ett långt, tufft, bökigt, stenigt och geggigt enduroprov som jag strulade på i början men sedan körde bättre och bättre på. Prov tre var även det ett långt, lurigt enduroprov, men detta var lite finare fast med väldigt mycket rötter. Sista provet var snabbt, sandigt och lite stalpigt.

sm_hässleholm_mxphoto2

Jag hade ett ganska jobbigt första varv på tävlingen. Körde hetsigt och stressigt vilket ledde till en väldig massa krascher, varav en där jag flög över styret och landade på en sten så jag skar upp ett hål i låret…

Till varv två lugnade jag ner mig och hittade ett fint flyt, tog in mycket tid och gick från fyra till tvåa! Slutade till sist 36 sekunder bakom segraren Amanda Elvin.

sm_hässleholm_mxphoto4

Dag två blev en näst intill perfekt dag för mig. Jag vann alla prov, gjorde inte en endaste vurpa och hade så himla kul. Segermarginalen ner till Amanda blev nästan tre minuter.

En mycket bra start på årets SM, och förhoppningsvis blir det en spännande säsong med många härliga fighter mellan oss tjejer 🙂

Inför deltävling tre i Vimmerby nästa vecka (7/5) ligger jag och Amanda i ledningen på samma poäng!