I helgen var det dags för deltävling två i EM-serien! Denna gång i Brioude, Frankrike, en riktig endurostad som arrangerat många stora tävlingar. Banan bestod av tre prov och vi damer skulle köra två varv.

Första provet var ett crossprov som började med ett gräsgärde, gick sedan in i skogen, nerför och uppför två branta backar och så gräsgärde igen. Hade rejäla problem med gräsgärdesdelen, kurvorna var svåra och jag fick inte med mig någon fart igenom dem. Däremot var skogsdelen sjukt fin!

Prov två var ett extremprov på gräs med lite backar, några uthopp och väldigt mycket skrå. Även detta ett svårt prov att få med sig farten, fegar alldeles för mycket i kurvorna.

 

Sista provet var ett sinnessjukt snabbt enduroprov med rejält långa raksträckor, några chikaner och lite stenigt och rotrigt. Detta provet var det som gick bäst för mig under helgen, även om det var läskigt att köra för minsta att det studsade fel var det färdigåkt…

IMG_4398

Jag hade verkligen kul hela helgen även om körningen under lördagen var lite knackig och jag hade lite problem både med en cykel som inte riktigt svarade och rejält tuffa transporter. Satte några topp-3-tider men slutade 7:a med 8 min prick, utan pricken hade jag varit 5:a.

Söndagen gick mycket bättre! Jag kunde ladda lite mer på proven och de hade gjort transporterna lättare samt gett oss mer tid. Cykeln funkade även kanon efter hjälp från alla pappor på servicarna (stort stort tack!). Jag slutade 4:a, bara 20 sekunder från pallplats och slog till med en 2:a-plats på sista provet! Riktigt skönt avslut på den här resan som har varit väldigt mycket upp och ner. Vill skicka ett jättemegastort tack till alla fantastiska personer som hjälpt och peppat mig under dessa veckor! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: