Då var EM-premiären för i år äntligen avklarad. Det är alltid skönt att ha första stora tävlingen för året gjord, en hel del spänning och nervositet som släpper då.

Tävlingen gick i Donoratico, Italien, och blev en riktigt tuff start på säsongen. Tre prov bestående av ett kuperat, halt, kladdigt och stenigt enduroprov, ett snabbt relativt enkelt extremprov samt ett stubbåkersprov med flera rejäla diken skulle köras tre varv.

Jag hade en otroligt problemfylld och tuff lördag med en cykel som strulade och flera rejäla krascher. Körningen kändes därför avvaktande och knackig, men i mål kom jag, efter över åtta timmar på cykeln.

em_italy_cmrphoto

Till söndagen vände man håll på enduro- och extremprovet, tog bort de värsta dikena på crossprovet och på transporterna hade man vänt vissa delar och tagit bort andra, men i stort sätt såg de likadana ut. Vi damer skulle dessutom bara åka två varv och min cykel samt fjädringen från Kumlin Suspension gick kanon hela dagen . Allt detta gjorde ju söndagen mycket lättare vilket ledde till att jag faktiskt kunde dra lite på proven och ha riktigt kul.

Detta visade sig även i resultaten, med provtiderna 6, 4, 5, 3, 3 hade jag slutat 5:a totalt om man tog bort de åtta minuter jag drog på mig i tidsprick. Med pricken blev det en 7:de-plats, det blev även en 7:de-plats totalt för tävlingen, vilket jag är nöjd med för att vara första tävlingen och även så tidigt på säsongen!